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Mr, Bittermann

Mr. Luxford November 28, 19l

You have asked for an informal opinion as to the proper
construction of Article IV, Section 2 of the Bank agreement
insofar as it relates to the 2 per cent of subscrtptions
required to be paid to the Bank in gold or U.S, dollars. Your
question is directed particularly to whether the United
States will have a veto power over the lending of dollars
paid into this 2 per cent fund.

It appears to have been the intention of the Conference
that this 2 per cent fund should be available for direct
loans by the Bank without restriction by any member. However,
this intention is not reflected very clearly in Article Iv,
Section 2 which apparently makes no distinction between
dollars paid as part of the 2 per cent subseription and other
currency payments, The problem involved is not one of major
importance and will be completely academic to the extent
that the 2 per cent payment is actually made in gold,

This is not the type of problem which needs to be
resolved prior to the establishment of the Bank,
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