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TREASURY DEPARTME 20

INTER OFFICE COMMUNICATION

DATE DEC 1 194

TO Mr. Brewter /

MO EMr. Speck

Reference is made to your inquiry whether an appropriation
contained in general legislation would be subject to a point of
order. The inquiry referred specifically to a bill pending before
the House Committee on Banking and Currency.

Section 4 of Rule 2XI of the House of Representatives forbids
the carrying of appropriations in bills or joint resolutions re-
ported by commtttees without jurisdiction to report appropriations. 1
Since the Committee on Barnking and Currency is not an appropria-
tions cormittee, srw appropriation contained in legislation reported
by ,uch Conittee would be subject to a point of order.

There is, however, a wea in which this rule may be circunvented.
It th possible to obtain from the Comaittee on Rules a rezolution
calling for the consideration by the Committee of the Whole House
of the bill reported and the resolution con provide for the waiver
of 1ll pointr of order against the bill. An exaple of such a re-
solution may be found in the Congressional Record, August 29, 1944,
p. 7437. It is, of course, necessary that such a resolution be agreed
to by the House.

Cannon's Precedents of the House of Representatives, VII, 5 233.


